Маврово 2013

Традиционално маратонот во Маврово кој го започнавме уште пред 15тина години беше посетен од 300титини велосипедисти.  Повеќе бевме дојдени за рекреативно возење и дружење и го возевме маратонот во должина од 50тина километри но имаше и некој од нас што го возеа и големиот маратон кој беше доста исцрпувачки и долг околу 95км.   На гости ни беа и членовите на клубот Свендано од Грција со кој покрај малите проблеми со колата дружењето ни помина во одлична атмосфера.   Денот прекрасен сончево топло без многу гужва си поминавме прекрасно покрај убавото мавровско езеро и на преубавите падини на планината Бистра.   За среќа овој пат бачилата беа празни и немаше овчарски кучиња.  Задоволни сите што стигнаа на целта како и оние кој решија да одморат и да не се брзаат по планитите и околните села.   Во организација на општината Маврово и Ростуше и ВК Енерџи на учесниците кој стигнаа во нормално време на целта им беше поделен ручек.