• Оксижен тим

  Оксижен натпреварувачи 

   

   

   

   

    

   

 • Рафтинг Тара

  Една стара латинска поговорка гласи:

  "Во животот се трба да се проба", па тука се вбројува и оваа авантура, која влегува во ТОП-10 работи што морате да ги пробат.

  ПОВЕЌЕ ЗА РАФТИНГ

   

   

 • Езеро Гарда - Bike festival

 • ПВК Оксижен

  ПВК Оксижен претставува здружение на граѓани формирано во 1997 година и кое се залага за развој на спортот, рекреацијата и  алтернативниот туризам во Република Македонија.  

  ПОВЕЌЕ ЗА НАС
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

 • Balkan Bike Festival 19-21 Sept 2014 +

  Се одржа првиот Балкан Бајк Фестивал од 19 до 21 Септември 2014 годин во организација на МТБ Оксижен.  За повеќе Read More
 • Tour the lake Ohrid 2013 +

  Tour the lake Ohrid 2013 Како и секоја година учествувавме повторно на рекративната тура тур де лејк Охрид.  Иако малку здодевна тура со оглед на Read More
 • Маврово 2013 +

  Маврово 2013 Традиционално маратонот во Маврово кој го започнавме уште пред 15тина години беше посетен од 300титини велосипедисти.  Повеќе бевме дојдени за Read More
 • 1
 • 2

 

 

 

 Rocky Mountain BIKE Maraton


Повеке од 2000 учесници се најдоа на стартот на Roky Mountain Bike маратонот на Езеро Гарда во Трентино.
Истовремено ова е и почеток на најголемата МБ маратонска серија. МБ маратонската серија се состои од пет МБ маратони на различни локалитети. По Трентино следуваат маратоните во Вилингем. потоа во Чешката Републока, па во Швајцарија и на крајот завршува со маратонот во Австралија, во почетокот на месец Август.Во текот на четирите дена, колку трае фестивалот, ке се претстават 130 производители со над 200 бренда претставени со сполн спектар од областа на велосипедизмот

 

Овој сајт е наменет на сите вљубеници во исконската убавина на природата кои го сакаат планинскиот велосипедизам и авантурата како и на сите луѓе кои и денес во овие модерни времиња и понатаму го носат во себе оној веке помалку заборавен но и добро препознатлив ген и дух за авантура. Ако сакате авантура и имате потреба да посетите некоја нова поинаква убавина, тука сме ние членовите на клубот за планински велосипедизам.