• Оксижен тим

  Оксижен натпреварувачи 

   

   

   

   

    

   

 • Рафтинг Тара

  Една стара латинска поговорка гласи:

  "Во животот се трба да се проба", па тука се вбројува и оваа авантура, која влегува во ТОП-10 работи што морате да ги пробат.

  ПОВЕЌЕ ЗА РАФТИНГ

   

   

 • Езеро Гарда - Bike festival

 • ПВК Оксижен

  ПВК Оксижен претставува здружение на граѓани формирано во 1997 година и кое се залага за развој на спортот, рекреацијата и  алтернативниот туризам во Република Македонија.  

  ПОВЕЌЕ ЗА НАС
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

 • Balkan Bike Festival 19-21 Sept 2014 +

  Се одржа првиот Балкан Бајк Фестивал од 19 до 21 Септември 2014 годин во организација на МТБ Оксижен.  За повеќе Read More
 • Tour the lake Ohrid 2013 +

  Tour the lake Ohrid 2013 Како и секоја година учествувавме повторно на рекративната тура тур де лејк Охрид.  Иако малку здодевна тура со оглед на Read More
 • Маврово 2013 +

  Маврово 2013 Традиционално маратонот во Маврово кој го започнавме уште пред 15тина години беше посетен од 300титини велосипедисти.  Повеќе бевме дојдени за Read More
 • 1
 • 2

Неколку совети за рафтинг

- Одлучете се за рафтинг авантура само ако знаете да пливате и ако сте во просечна психовизичка кондиција.
- И поред тоа што рафтингор не зависи од временските прилики, кога времето и водата се ладни самата рафтинг тура добива еден степен повисока вредност

- Место скап фотоапарат земете апарат за еднократна употреба и отпорен на вода.
- За време на рафтингот почитувајте ги упатствата на скиперот.

Рафтинг - Тара

Рафтинг на Тара е прикаска сама за себе, во исто време тоа е авантура одмор и исконска вредност на убавата природа. Рафтинг како рафтинг временски никогаш нетрае исто, и зависи од временскиот период т.е од нивото и брзината на реката. Во месец мај кога нивото на водата е најголемо, спустот трае оклу еден час додека во август и септември 3-4 часа. .

СЛОГАН

НИШТО НЕМОЖИ ДА СЕ ПОВТОРИ ДВА ПАТИ - бидејки водостојот на реката постојано варира. Секој РАФТИНГ е дијаметрал-но различен од секој претходен.

Во зависност од водостојот рафтингот можи да се подели во повеке етапи:

- Екстремен - висок водостој (април, октомври ноември)

- Адреналински - (мај, јуни)

- Туристички - рафтинг за добра аван-тура (јули, август, септември}

- Зимски - за оние со добра здравствена и физичка подготве-ност (јануари, февру-ари и март)

qq

 

Овој сајт е наменет на сите вљубеници во исконската убавина на природата кои го сакаат планинскиот велосипедизам и авантурата како и на сите луѓе кои и денес во овие модерни времиња и понатаму го носат во себе оној веке помалку заборавен но и добро препознатлив ген и дух за авантура. Ако сакате авантура и имате потреба да посетите некоја нова поинаква убавина, тука сме ние членовите на клубот за планински велосипедизам.