Настани во Македонија

Неофицијални рекреативни

Препорачајте настан

 

Официјални професионални

Календар

Планински велосипедизам - превземено од страната на велосипедската федерација на Македонија.

Планински велосипедизам  МТБ ХC – 2013

 

дата Трка организатор технички  организатор Категорија на трка
17.03.2013 Лихнид   ХС МТБ ВФМ ВК Екодром Ранг-листа

МТБ

14.04.2013 Водно   МТБ  uphill

 

ВФМ ВК Енерџи Ранг-листа

МТБ

28.04.2013 Демир Капија  – ВЕЛОЕВРОПА ВФМ ВК Водно Ранг-листа

МТБ

05.05.2013 Крсти  ХС МТБ ВФМ ВК Екодром Ранг-листа

МТБ

02.06.2013 Радовиш   ХС МТБ ВФМ ВК Свиок Ранг-листа

МТБ

14.07.2013 Кичево   ХС МТБ ВФМ ВК Спид бајк Ранг-листа

МТБ

 21.07.2013 Државно првенство  ХС МТБ ВФМ ВК  ЕБТ Скопје Државно

Ранг-листа

18.08.2013 Куратица  ХС МТБ ВФМ ВК Екодром Ранг-листа

МТБ

25.08.2013 Трофеј ЗШ-Точак  ХС МТБ ВФМ ВК  ЗШ-Точак Ранг-листа

МТБ

13.10.2013 Гази Баба   ХС МТБ ВФМ ВК Енерџи Ранг-листа

МТБ

 

Маратони ХСМ

 

дата Трка организатор технички  организатор Категорија на трка
16.06.2012 Маратон  Маврово ВФМ ВК Енерџи ХСМ

 

04.08.2013 Маратон  Плачковица ВФМ ВК Свиок ХСМ

 

25.08.2013 Меѓународен Маратон  Попова Шапка ВФМ ЕБТ Скопје ХСМ

 

15.10.2013 Трофеј Ѓорче Петров ВФМ ВФМ ХСМ

_____________________________________