• Оксижен тим

    Оксижен натпреварувачи 

     

     

     

     

      

     

  • Рафтинг Тара

    Една стара латинска поговорка гласи:

    "Во животот се трба да се проба", па тука се вбројува и оваа авантура, која влегува во ТОП-10 работи што морате да ги пробат.

    ПОВЕЌЕ ЗА РАФТИНГ

     

     

  • Езеро Гарда - Bike festival

  • ПВК Оксижен

    ПВК Оксижен претставува здружение на граѓани формирано во 1997 година и кое се залага за развој на спортот, рекреацијата и  алтернативниот туризам во Република Македонија.  

    ПОВЕЌЕ ЗА НАС
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

  • Balkan Bike Festival 19-21 Sept 2014 +

    Се одржа првиот Балкан Бајк Фестивал од 19 до 21 Септември 2014 годин во организација на МТБ Оксижен.  За повеќе Read More
  • Tour the lake Ohrid 2013 +

    Tour the lake Ohrid 2013 Како и секоја година учествувавме повторно на рекративната тура тур де лејк Охрид.  Иако малку здодевна тура со оглед на Read More
  • Маврово 2013 +

    Маврово 2013 Традиционално маратонот во Маврово кој го започнавме уште пред 15тина години беше посетен од 300титини велосипедисти.  Повеќе бевме дојдени за Read More
  • 1
  • 2

Овој сајт е наменет на сите вљубеници во исконската убавина на природата кои го сакаат планинскиот велосипедизам и авантурата како и на сите луѓе кои и денес во овие модерни времиња и понатаму го носат во себе оној веке помалку заборавен но и добро препознатлив ген и дух за авантура. Ако сакате авантура и имате потреба да посетите некоја нова поинаква убавина, тука сме ние членовите на клубот за планински велосипедизам.